Smått otrolig morgonupplevelse...

...och det där med allra som mest idiotiskt minsta möjliga marginaler än en gång...

Vaknar 7.30... hur ofta går jag ens upp så dags en vardag... ska ju in med 8.21-tåget och in till lilla mamma på jobbet för att hämta min mobiltelefon som för första gången jag någonsin kan påminna mig lyckades med konststycket att glida ur fickan på min svarta Huddinge Hockey-jacka när jag åkte med mamma och Bengt ner till Centrum i går kväll.
 
De kom över med mitt nya köksbord och fyra stolar, superfina, som inhandlats på Blocket, ute i Sollentuna kvällen innan.

Idag ska jag ju nu sedan med Huddinge Hockey ner till Nybro, så det var ju positivt på sitt sätt att få en viktig förevändning att ta mig upp ordentligt i god tid. Tror spelarbussen går 11.30.

Åka riktigt så här tidigt och hugga mamma nästan direkt när hon börjat beror lite på att jag tror mig minnas att inlagd väckningstid på mobilen är 9.00, så hinner jag fiska upp den innan mamma får höra Eric Idles obetalbara Monty Python-monolog, som ska vara ett telefonsvararmeddelande -  "Hi! You´ve reached the Alzheimer research.... errrm.... lavatory... laboromy... lobotomy........" osv.

Den är nästan lite väl mycket lyteskomik, men underbart rolig! Jag har själv kommit på idén att göra en lite självironisk variant av den där, en Aspergerförenings telefonsvarare där jag börjar pladdra någon lång utläggning om hur långt meddelande man kan tala in på nya maskinen och hur det var på den förra, och att råka komma in på "jag är ju intresserad av bla bla bla, medan Rikard gillar bluttan bluttan bluttan...." och komma in på någon enorm utläggning om något kul.

Precis som jag gjorde nu, för den här inlägget skulle ju handla om vad som händer när jag precis ställt mig i duschen och vridit på vattnet, när klockan är så där en 7.38 på morgonen. Det ringer på dörren!

Hur ofta väntar jag över huvud taget besök, och än mindre att det plötsligt ska ringa oförhappandes på dörren vid en tidpunkt då jag oftast skulle väckas av det och troligen bli vansinnig av det.......?

Bra paff blev jag, och inte gärna kan det ju vara mamma eller Bengt som gått upp ännu tidigare och är här med mobilen... och vad kan det annars vara....?

Jag duschar i alla fall vidare, men tar det snabbt eftersom det efter en rätt normal stunds väntan i ett sådant sammanhang ringer på en gång till. Fick i alla fall det konkreta resultatet att jag duschade snabbt. När jag är klar och börjar frottera mig så snabbt jag kan, åtminstone tillräckligt mycket för att med bara handduken om mig gå ut till ytterdörren och kika ut genom titthålet verkar där stå en kvinna med ett paket i handen. Och precis som jag har sett henne genom gluggen dimper en papperslapp ner i brevlådan. Postavi.

Det var modellen av DeLorean-bilen från Tillbaka till framtiden 3 som jag nyss beställde från USA, som tydligen gått iväg med någon expressvariant från USA, och nu av för mig helt obekant anledning skulle försöka delas ut just express här, tydilgen av Posten själva.

Någon sekund mer precis vid dörren - mer skilde inte till att jag kunde ha hunnit se att hon höll något i handen och förmodligen nyfiket öppnat om så bara med en handduk om mig. Hon (eller om det nu möjligen var en han) hade säkert varit beredd på det mesta så dags på morgonen och bara sagt något om att det var Expresspaket och lämnat över det.

Men jag bör hinna hämta ut den här, jag åker hem direkt från lilla mamma nu så får vi se. Nio öppnar Vi-butiken. Om det inte rentav är åtta den öppnar och att det var därför man kom just strax innan åtta. Det får visa sig när jag kommer ner till Centrum.

Ska ta tåget 8.21 nu. Det är ett insatståg som utgår från Tumba, så det bör inte vara direkt smockfullt när det kommer till sin andra station. Eller?

Mina jägarfilmer

Kikade in på produktionsfirman Social Clubs hemsida för att se om mina nyliga filmuppdrag hade blivit klara och gick att se. Inte än, men det är många roliga filmer man minns som har gjorts just av Social Club, kika in där! www.socialclub.se


Ishockey i Stockholms stad...

En fotnot saxad från en spelarintervju från Hammarby Hockeys avdelnings på SvenskaFans.com:

Varför tränar Hammarbys A-lag ute i Husby? Jo, Hovet och Globen är upptagna med konserter och en monsterbil-show, Zinken är ur funktion och Stora Mossen repareras. Alltså får Bajen ta de istider som finns i allehanda islador. I helgen blir det Östermalm, nästa vecka är fortfarande ett mysterium och under december månad vet inte lagledningen riktigt vart de skall ta vägen ännu på grund av julkonserter och en handbollsturnering i Globen/Hovet. Skall det verkligen behöva vara på det här sättet? Är det inte dags för Stockholmspolitikerna att agera för att lösa arenafrågan en gång för alla? Hammarby hockey spelar i nationens näst högsta liga och behandlas i mitt tycke som något katten släpat in.
Skäms på er makthavare!

Kan bara instämma...


I SL-trafiken är det förbjudet att...

röka - dricka alkohol - åka rullskridskor eller skateboard - ta med laddade skjutvapen, eldfarliga, explosiva eller illaluktande ämnen - beträda spårområdet.

- * -


Man ser ofta hur dåligt SL nått ut med detta. Inte minst när det gäller alla miffo-ungar med sina jävla skateboards.

Det har t o m förekommit i en svensk actionthrillerkomedi att the bad guy dog just av att ett skateboard kom farande på perrongen, och att han på grund av detta hamnade på spåret just som ett tåg kom.

Men dagens skejtare tror de är säkra och tuffa och håller på med sina livsfarligheter.

Lite hårddraget och cyniskt tycker jag nästan att en allvarlig olycka med någon av dessa blåsta puckon kanske skulle vara positivt. Inget händer ju just nu, men då skulle SL inse vidden av problemet...

Lika lite fattar alldeles för många om reglerna för packning i kollektivtrafiken. Bussar som passerar IKEA-varuhus kan drabbas av hur korkade människor som helst, som tror det är en rättighet att frakta vad som helst i kollektivtrafiken...

...och det här med att man råkade välja att tillåta cyklar på pendeltågen, dock inte i rusningstrafik, och aldrig till/från Centralen, tror jag var ett direkt misstag. Gång på gång stöter man ju på cyklister med sina cyklar i rusningstrafik, så att det får plats fem-sex personer färre på tåget pga cykeln.... och dessutom tror många plötsligt att cyklar är tillåtna även på exempelvis tunnelbanan bara för att de är det på pendeln...

Och så är folk så inbilska att de ser till att passera spärren precis före 6.00 eller 15.00 på vardagar, så har de kringgått förbudet mellan 6-9 och 15-18 på de mest belastade delarna av nätet, och kan trängas ännu mer med alla pendlare med sina jävla cyklar. För de passerade spärren i rätt tid, och det är vad som räknas. Bra logik... INTE!

Tänk om vi hade system för att skilja ut de sämsta personerna på samma sätt som med kreditupplysningsinstrumenten - men när det gäller social kompetens. Då skulle verkligen jag hamna högt på alla skalor i stället för tvärtom... ;o)


Glöm aldrig att...

...bibeln skrevs av de som påstod att jorden var platt! :o)

Så brukade det vara att söka kärleken på nätet...

Hittade en gammal textfil i den virtuella "byrålådan". Den sammanfattar rätt bra hur man kände det när man fortfarande var singel och sökte det jag nyligen har funnit. Tänk, så skönt att följande text inte är något man behöver fundera så mycket på längre...!!

Och vilket bottenbetyg åt majoriteten nätdejtande kvinnor att nätdejtande män ska behöva känna så här:

En kille som är romantisk, empatisk, varm, medkännande, åsiktsfull, kärleksfull, känslosam, ömsint, sensuell... kan tala om känslor och har ett stort eget behov av fysisk närhet och ömhet, ha någon att älska och vara nära, med mycket kramar, kyssar, gos och smek...


Och som inte har några hårdare krav på den jag skulle vilja möta och få dela livet med än att jag vill att hon är rök- och hundfri, bor här i stockholmstrakten och vill ha barn... eller fler barn, om hon har sedan förut, vilket alltså inte känns som något hinder.


Givetvis finns väl kanske en klart mindre viktig B-lista med tankar kring sidor och egenskaper kvinnan för mig gärna får ha, eller som jag kanske gärna är glad om jag "slipper", men jag är inte lika omoget låst vid alla olika krav som den stora majoriteten nätdejtare är, utan jag har precis den inställning när jag ser mig om efter en framtida partner som relationsexperter rekommenderar! ÖPPEN syn, INTE låst vid en idealbild, KAPABEL att TA IN folk för den de är...


Och jag är så principlöst och naivt öppen att se alla möjligheter hos vilken tänkbar partner som helst att jag har varit fullt kapabel att försöka bortse från både en eller flera av de först nämnda bitarna också hos många jag fått kontakt med.


Möter jag en kvinna som är romantisk, empatisk, varm, medkännande, åsiktsfull, kärleksfull, känslosam, ömsint, sensuell... kan tala om känslor och har ett stort eget behov av fysisk närhet och ömhet, ha någon att älska och vara nära, med mycket kramar, kyssar, gos och smek...


...så blir jag seriöst intresserad av henne, och är beredd att åtminstone försöka bortse från om hon händelsevis dessvärre röker, har hund, bor långt åt helsike bort och till och med barnbiten har hänt vid åtminstone ett tillfälle att jag försökte förlika mig med att ge upp för att kanske välja en kvinna, som för säkerhets skull bodde riktigt långt bort också.


Men samtidigt ska jag ta till mig som något naturligt att den stora majoriteten av alla nätdejtande kvinnor har lika grundmurade krav i stil med mina ovanstående, som är absolut omöjliga att kompromissa med, och som inte kan uppvägas det allra minsta av någon av mina förhoppningsvis ganska fina sidor, som jag räknade upp i det första stycket.


Det känns ganska kymigt.


Vad ser de kvinnorna till hos män egentligen? Är det förståeligt att man undrar?


Hustrumisshandlarna och karlarna som spelar teater länge nog att avla barn och sedan smiter när de är på väg, eller strax efter att de har fötts, och så har världen fått ännu en ensam mamma... och alla liknande avarter... de har en förmåga jag skulle vilja lära mig lite av... att attrahera tjejer från start...


För en kille som jag som söker något äkta och innerligt och vill bilda familj... jag blir den som alla får för sig att man ska akta sig för... jag är den som är suspekt och konstig som längtar för mycket efter kärleken, som om det skulle vara något i sig fel att göra det...


Hur empatisk, medkännande och kärleksfull är egentligen en tjej som utan att blinka väljer bort en sådan kille och utgår från att det nog ändå är honom det är något fel på eftersom han letar och längtar så "för mycket" efter kärleken? Hur kan det vara fel att faktiskt längta efter kärleken?


Ingen ska tro att jag är skitlätt att få bara för den sakens skull. Du som blir intresserad av mig ska nog allt få anstränga dig för att få mig, var så säker!


Men öppna ögonen, "seriöst sökande" singelkvinnor, och se män som mig när ni har oss framför er! Vad har ni för problem egentligen?


Jag är romantisk, empatisk, varm, medkännande, åsiktsfull, kärleksfull, känslosam, ömsint, sensuell... kan tala om känslor och har ett stort eget behov av fysisk närhet och ömhet, ha någon att älska och vara nära, med mycket kramar, kyssar, gos och smek...


Är du en kvinna som är romantisk, empatisk, varm, medkännande, åsiktsfull, kärleksfull, känslosam, ömsint, sensuell... kan tala om känslor och har ett stort eget behov av fysisk närhet och ömhet, ha någon att älska och vara nära, med mycket kramar, kyssar, gos och smek...


....då är sannolikt chanserna oerhört goda att det kan bli just du och jag!!!

Tänka sig, till sist mötte jag en sådan kvinna... som såg mig för den jag var...!!


Halloween var i tisdags!!!

Får se och höra i Godmorgon Sveriges repris av morgonens sändning att man snackar om halloween nu inför allhelgona-helgen... men för HELVETE??!?

Halloween var ju i tisdags??!?!?

Det har redan varit! Too bad om ni missade det!

Jägar Anders

Så har man tillbringat två dagar på och omkring Södergarns kursgård på norra Lidingö. Första större inspelningen av en "fleratusenkronors-grej", men för säkerhets skull utländsk reklam. Ni får kolla in schweizisk TV längre fram...!

Just nu väntar jag dock - sedan ca en timme extra jämfört med vad som sagts innan - på besök av en kille från ett annat filmbolag, där det kommer att handla om SVENSK reklamfilm om jag blir utvald.

Missade samtal från den här firman, och dessutom från ytterligare en, under andra inspelningsdagen igår.

Skönt att sova ut idag... gå upp fyra två dagar i rad, när man inte kunde gå och lägga sig direkt tidigt någon av kvällarna innan, var rätt tärande...


hits