Typcastad! Och utvald!

Stort steg i statist- och skådespelande-karriären denna vecka! Blev uppringd av castingbyrån c/o Jones i onsdags - nej, i tisdags var det ju, och tillfrågad om intresse för att komma in och provfilma för en schweizisk reklamfilm. Gjorde upp en tid på onsdagen som körde ihop sig, och hörde av mig och frågade om det kunde funka 14 på torsdagen, som ju var en så bra tid att träffa en viss Fia i Årsta för promenad och fika en vecka tidigare... och trenden höll i sig!

Kom in till Södermannagatan - där de håller hus - och fick apa mig lite framför en stillbilds- och en DV-kamera. Fick besked att de skulle höra av sig troligen under fredag, per telefon om de ville ha mig, per mail om de valde någon annan av dem som provfilmat.

Fredagen blev det lunchmöte med Marléne, lite shopping i Tumba - hittade och köpte årets första julklapp bland annat - och så småningom hem och lite korrespondens vid datorn. Gjorde lite eftermiddagsfika och "filijokade" en stund innan det var dags för avfärd till ishallen.

Det var ju dags för tredje matchen - och sista för den här gången - som scorekeeper och speaker i en match i HockeyAllsvenskan, Huddinge som skulle visa sig floppa mot Nybro. Jag kommer till hallen och drar igång datorn, öppnar matchen, skriver ut blanketterna där lagen ska fylla i sina uppställningar för kvällen, plockar fram mikrofoner... ordnar kvällens middag i serveringen, och sitter strax före sex i godan ro uppe i klubbrummet och äter min pasta när mobilen ringer i jackfickan.

Får upp den vibrerande tingesten och känner ögonblickligen igen c/o Jones´ telefonnummer på displayen. "Oh shit, det är inte sant". Men visst var det det!

Fick kontaktuppgifter till produktionsfirman som ska spela in filmerna, och ska bege mig ditåt 19.30 om måndag för.... kostymprov, tror jag termen var.

Inspelning torsdag och fredag nästa vecka, och "gigget" betingar ett fyrsiffrigt arvode.

Tjohej!!!


<ironi>Proffs på McDonalds</ironi>

Vi stannade för proviantering på McDonalds i Eskilstuna på väg hem från Huddinges dyngtorsk mot Arboga borta. Och då fick man ha tålamod. Bästa skämtet om betjäningshastigheten fällde Matte, "Vi kommer tillbaks lite senare, vi måste åka och äta först..." :-)))

Vissa DriveThru-restauranger har dels en abnorm fokusering på vad som beställs just från bilarna utanför, och är dessutom helt oförmögna att dra några som helst slutsatser av att man får långa köer framför disken inne i restaurangen.

Det är nog rätt troligt att en schemaläggning med mer än en som står i kassa inomhus långt fram på kvällarna skulle betala sig!!!

Det man tror man tjänar in på att snåla och bara ha en kassa öppen förlorar man ju när inte alla bara går ut till bilen i stället och KÖR GENOM "McDriven" i stället - det lär ju också vara många som vänder när de ser hur förbannat lång kö det är.

Fenomenet känns igen från restaurangen i Tumba... Där är ju aldrig jag som billist, jag har varit där som icke bilburen tumbabo och numera som tullingebo som är på plats i kvarteren för att handla i köpcentret intill och traskar in på restaurangen för att äta något...

...och nog har jag gett upp direkt och skitit i att börja köa för att handla mat där då.

Nu i Eskilstuna gick några i gänget ut till bilen för att köra igenom den kassan i stället, men menade på att det ändå inte skulle bli så stor tidsvinst om ALLA hoppade in i bilen och vi skulle beställa för samtliga åtta pers i bilen (som alltså var en VW-buss).

Å andra sidan tror jag det var en halv felbedömning. Hade vi alla gått ut hade det tagit lite längre tid att få åtta personers beställningar ut till bilen, men det hade varit klart och vi hade kommit iväg mycket snabbare än nu när jag och tre till stod kvar inne, och jag var allra sist kvar och väntade en fyra-fem minuter efter beställning på min meny.

Men faktum kvarstår. En McDonalds-restaurang har planlagt sin verksamhet oproffsigt när man kan ha sådana här köer. Man bör ju t o m ha ett visst utbud anställd personal och inse att något inte är helt rätt planerat och ringa in mer personal om man märker att det konstant är 25 pers i kö inne framför disken i restaurangen. Ligger man vid E3:an eller vadå?

Sorgligt!

George Michael

Så var man på stor konsert med en internationell stjärna, bara sisådär en 23 år.... en månad och 12 dagar sedan sist...

Jojomen, från Barry Manilow i Konserthuset 10 september 1983 till George Michael i (går) kväll.

Det märks att musik är ett stort intresse, eller hur? :-)))

Konserten var maffig, men jag tycker väl pausunderhållningen var av det mer smaklösa slaget. Enorma figurballonger på scen i form av en bulldogg med engelsk flagga över ryggen som sitter och suger av den amerikanske presidenten...

Musiken är det verkligen inget fel på, synd bara att jag inte var någon mer hängiven och insatt fan av mannen, jag kände igen alla låtar som framfördes, men det var inte många som hörde till mina egna riktigt klara favoriter ur hans repertoar. Men min allra största egna favorit blev föga oväntat det första extranumret.

"I´m never gonna dance again... guilty feet have got no rhythm..."

Konstigt att jag inte brast i tårar av att stå på konsert och höra mannen själv sjunga den live, och sjunga med honom och några tusen till... jag blir fanimig tårögd nu... :-)))


Vilken födelsedag!!!

Dagens idrott gick ju inte som man hade hoppats i några avseenden. Brommapojkarna missade, Assyriska var mindre än tio minuter från att hjälpa till, men Örebro gick om till sist. BP till kval.

Men sedan fortsatte den egna dagen. Mötte Fia på Gullmarsplans station halv sju. Vi åkte in till City och hämtade ut biobiljetterna, och behövde inte kika runt länge efter någon trevlig restaurang. Vi hittade in på kinesiska Kejsaren på Holländargatan. Jättegott, jättemysigt... fick en jättesöt groda som liten skojpresent, apropå prinsen jag själv hade visat mig vara... lilla going där, då... :-)

Filmen, "Click" med Adam Sandler, var riktigt rolig. Fin och romantisk också. Det var mycket hålla handen och mysa hela tiden... och blev några pussar redan under filmen... :-)

Efter filmen tog vi en romantisk promenad ända till Skanstull till sist... Kysspauser blev det hur många som helst... mmmmmmmm.......

Vid Skansull kom just buss 4, så vi hoppade på den, och vid Gullmarsplan stod Fias buss 160 inne. Avskedets stund var inne... och kom... och gick...


Hur skulle då hemfärden organiseras? Tvärbanan till Årstaberg och försöka ta pendeln där... eller ta sig in till Söder igen, försöka tajma in pendeltåg eller nattbuss, och möjligen handla något onyttigt nattmål av det ena eller det andra slaget?


Det blev dummaste tänkbara beslut. Tunnelbanan in till Medis och en QP-meny på "Donken".


Men belönades på ett nästan overkligt sätt. När jag kommer ut från McDonalds Folkungagatan ca 0.55 och tänker gå över Götgatan till nattbussens hållplats, där bussen ska gå 1:06, så kommer längs Götgatan framför mina ögon en Volvo-sugga i trafik som taxi, med taxiskylten vilt lysande - LEDIG!!!

Så min 20:e födelsedag som myndig och vuxen - är ju född 6.07 på morgonen, så födelsedag är det ju ytterst konkret från 6.07 den 21:a till 6:06 den 22:a - avslutades med mitt livs första färd i en Sugga!!!!

Klassiskt foto av en Volvo-sugga från Volvo själva, ofta använt i de-
ras böcker och broschyrer om modellprogrammet genom
tiderna.
Kärleksfullt lånat från Volvo via den tyska P1800-klub
bens hemsida.


Plötsligt hände det!!!

När man minst anar det, säger de...

...och det stämde ju så väl...

Kontakt med en tjej på nätet, där det blev puttinuttigt redan i messande och kändes som kärlek i luften... sedan fick jag kontakt med Fia, och räknade med vänskap enbart, och lade mig på en vänskaplig nivå i vår kontakt eftersom det där andra redan var något man trodde sig se fram emot på annat håll...

... sade det klick när man gick och träffade väninnan på en fika. Vi hade inte trott något sådant för fem öre, någon av oss, vi var helt inställda på att träffa en väldigt trevlig vän/kompis och ingenting annat.

Men nu har här kyssts, kramats, SMS:ats, talats i telefon, chatats... och på lördag firar jag födelsedag med en alldeles ny flickvän.... Overkligt!!!

Men fantastiskt härlig känsla...

Atmosfären på communities på nätet

För att stävja rena dumheter när folk är riktigt otrevliga mot andra på communities har det införts blockeringsfunktioner. En trygg människa med lite sinne för logik förstår hur de är tänkta att användas.

Men ganska snabbt har det förstås blivit slentrian att många i stället missbrukar blockeringar och lägger en blockering det första de gör. Någon blir inslumpad på min sida på en community och har den smaken för människor att jag inte faller på läppen - då blockerar man så klart mig direkt.

Jag får se människans namn bland mina senaste besökare, på t ex Mötesplatsen får jag även se en miniatyr av hennes foto när jag lägger muspekaren på hennes namn, och får sedan slängt i ansiktet att jag är blockerad när jag försöker gå in på vederbörandes sida.

Självklart får man försöka leva med att en del har jävligt konstig inställning till saker och ting. Men det blir så sjukt att dels så många har så här egendomlig syn på var ribban ska ligga för att använda en blockeringsfunktion, dels att man inte ska kunna diskutera saken utan att bli idiotförklarad.

De som propagerar för att det är rätt hävdar bara rätt upp och ner att "vuxna människor har rätt att själva vara så selektiva de vill med vilka de vill ha att göra med på nätet, och hantera det som de vill".

Men är det inte också just vuxna människor som ska förväntas kunna ta ansvar för sina egna handlingar bättre än t ex barn? Att fega ur och slippa kontakt över huvud taget med någon man bara tycker att man "inte gillar" genom att använda en spärrfunktion som är till för att användas om man blir förföljd och trakasserad är en devalvering av funktionen i sig, och det är självklart en förolämpning mot den som blir blockerad att bli ihopklumpad och jämställd med stalkers och våldtäktsmän.

Och av den som blockerar är det en feg utväg för att slippa ta en diskussion man inte vågar gå in i.

En vuxen människa borde kunna klara att bete sig enligt det normala scenariot. Någon Helena34 ramlar in på min sida och tycker inte jag är intressant. Okej. Alltså IGNORERAR hon mig. Hon skriver givetvis inget till mig, eftersom hon inte vill mig något.

Har hon oturen att jag ser henne på min besökslista och tar en titt på hennes sida borde hon kunna stå ut med att jag besöker den. Vem har mest problem av oss, om hon inte ens kan leva med att jag skulle kunna klampa in på hennes sida???

Har jag sett hennes namn på min besökslista men märkt att jag inte fått något brev kommer jag ju redan att veta att hon har sett min sida, men inte varit intresserad av att ta kontakt, så jag kommer ju inte att vara alltför upplagd att skriva något ändå.

Men tycker jag att hon verkar klart intressant när jag sett hennes sida, så vet ju inte jag om hon var någon som bara inte skrev till mig för att hon kanske aldrig skriver till killar själv, utan bara vill få känna sig eftertraktad och välja och vraka bland de brev man får själv. Många tjejer ser det ju på det sättet.

Så i värsta fall testar jag att skriva en rad. "Hej, du verkar trevlig... jag gillar också katter... Kul att du gillar Tolkien, jag har förstås läst ringentrilogin..." bla bla bla... jag skriver på mitt vanliga sätt, någonting som anknyter väl till sådant hon har berättat om sig själv, och kanske sådant hon eventuellt skrivit om vad hon vill se hos mannen hon vill möta. Lagom kort och kärnfullt, med en charmig touch och med en eller kanske två frågor som pockar på ett svar.

I bästa fall skulle kanske t o m hon bli intresserad, bli positivt överraskad, ändra uppfattning och svara glatt på mitt brev. Vilken tur att hon inte var negativ, snarstucken och fientligt inställd till mig och blockerade mig när hon såg min sida!

Eller också är känslorna oförändrade. Vad ska hon göra nu? Miffot har skrivit till henne!?!


Ja, enklast är väl att göra som de flesta kvinnor på dejtingsajter gör. Visa sitt monumentala ointresse genom att inte svara på brevet. Svårare är det inte.

Jag är inte den som skulle fortsätta tjata och skriva.... "Öh du, varför svarar du inte när man skriver till dig...?", så senast från och med det uteblivna svaret på mitt brev har jag klart för mig att hon inte är intresserad. Därmed lägger jag ned.

När jag börjar resonera om det här ämnet blir jag anklagad för att vara den konstiga och känsliga som hänger upp mig på att bli blockerad. Men vem är det egentligen som har problem, när selektiviteten absolut måste inkludera ett kyligt och demonstrativt avståndstagande?

Blockerandet i sig är en aktivt ovänlig handling. Att inte "vara intresserad" av mig är inget ovänligt i sig, men att för den skull tvunget lägga en blockering är en egen osäkerhetsfråga som signalerar ett direkt ovänligt avståndstagande - "jag vill absolut att du ska veta att jag finner dig totalt ointressant, du ska absolut inte sväva i ovisshet om det, det räcker inte för mig att jag vet, jag vill absolut att du vet också..."

Jag förstår inte vad i det resonemanget som är så svårt för den andra sidan att förstå. Det selektiva i sig, att välja bort många som man inte vill ha med att göra, är inget klandervärt, det gör även alla vi andra som har smidighet och sunt förnuft att inte börja lägga blockeringar för den sakens skull. Vi är vänliga och flexibla, ödmjuka och självinsiktsfulla och behandlar ingen annan sämre än vi själva vet att vi skulle gilla att bli behandlade. De som "okynnesblockerar" har lagt sig på en helt annan nivå.


Och härliga Petra nämnde för övrigt...

....att vi i genomsnitt bestämmer om en helt ny bekant vi ställs inför är någon vi skulle kunna tänka oss som partner eller inte på tre sekunder.

På nätet innebär det knappast att man hinner titta särskilt mycket på något annat än någons foto...

Det är i mitt tycke en rätt otillräcklig, smått barnslig och väldigt futtig nivå på saker och ting att vara så oerhört präglad på utseende i både första, andra och tredje hand på det sätt så många är nästan mer på nätet än de är annars (dessutom!).

Och att få se det så töntiga och tolvårings-aktiga mantrat "det är utsidan man blir intresserad av, och insidan som får en att stanna kvar"..... på dejtingsidor på nätet, som verkligen är konstruerade för att kunna handla om insidan, som verkligen är designade för att fungera bra för oss som har den sociala mognaden att bedöma människor utifrån deras insida först och främst???

Visst, någonstans går en gräns för alla och en tjej med ett riktigt, riktigt konstigt utseende skulle hamna på fel sida om den gränsen även för mig. Skillnaden är dock så plågsamt och pinsamt uppenbar att oerhört många andra på nätet drar motsvarande gräns någonstans strax efter vrålsnygg.

Och det är ju just om någon inte är verkligt vrålsnygg man skulle inbilla sig att en vacker och fin insida skulle kompensera för att han eller hon "bara" *ser helt okej ut* eller *ser ganska bra ut*, eller i värsta fall inte har mer anslående drag än att man kommer att tycka att han/hon är söt när man själv redan tycker om honom/henne, men att man nog inte skulle ha sagt att man tyckte det innan man gjorde det?

Men som kille kan man vara van vid omdömen som minst "ser bra ut" eller "ser riktigt bra ut" och dessutom vara mer än genomsnittligt romantisk och kärleksfull och verkligen just den sorts riktigt uppvaktande typ av partner som de flesta kvinnor hävdar att de faktiskt vill möta...

....men man syns inte. För ingen kan riktigt tro på vad de ser, eller förstå vad de ser...

Nog är det märkligt?!?

Själv kan jag ju njuta av att få vila ögonen på en riktigt vacker flicka, men det är ju inte då jag genast tänker "henne vill jag leva med, och sedan får jag väl börja ta reda på mer om vem hon egentligen är".

Jag har den tydligen väldigt konstiga och ovanliga inställningen att personliga egenskaper är viktigast och att ett riktigt vackert yttre är vad som rimligen borde få bli en ren bonus.

Har man kapacitet att vara nyfiken på andra människor, så att man är bra på att läsa av andra och lära känna nya bekanta, så kommer man via vilken typ av kontaktform som helst att ha ett stadigt flöde av nya bekantskaper, och rätt vad det är så är man mitt uppe i att lära känna någon som det märks att det känns riktigt riktigt positivt med.... och då kan vad som helst hända...

Men tyvärr har ju inte en genomsnittsmänniska särskilt god sådan kapacitet. Och de flesta har en instinktiv inställning till nätet som kontaktform så att den kapacitet de har på det området sjunker just på nätet.

Amelia är ute...

Först kom ett brev på Vilda... någon som gärna ville leta upp mig och skriva en rad och berätta att hon hade fått sitt prenumerationsex av tidningen... verkade inte fientligt inställd i alla fall...

Medskribenten Andreas på hockeyallsvenskan.se hade fått se sin flickväns exemplar...

Och nu natten till den 12:e är jag på Seven Eleven på Klarabergsgatan och får se att vi tre nätdejtande singelmän som blivit intervjuade är på framsidan också med rubriken VILL DU DEJTA OSS?

Jag har inte sett det utlovade egna exemplaret än, men jag hoppas det kommer idag torsdag, eller om inte annat postas idag. Drog iväg ett mail som påminnelse.

Ur innehållsförteckningen på tidningens hemsida:

"Dessutom en stor singelguide - singelexperterna menar att det går att bryta det ofrivilliga singellivet - lär dig byta tankemönster. Lär dig allt av våra coacher!"

Man får hoppas att folk i allmänhet inser kopplingen att det är de där bitarna med att lära sig byta tankemönster och singelexperternas tips som traditionellt sett pekar just mot rätt attityd vid nätdejting för att en slumpvis vald kvinnlig nätdejtare ska kunna se mig för den jag är om hon får se min sida, och går hand i hand med allt det som bara verkar "bittert" hos mig. Som sagt, se "
Sex råd för nätdejtande singlar", ett av mina tidiga inlägg här i bloggen...

Kunde kvinnor av idag i allmänhet se det romantiska och kärleksfulla som attraktivt i sig skulle det räcka långt. Problemet är att så många snarare ser sådana sidor hos en man som i sig oattraktivt. För det är ju inte den sortens män de är programmerade i reptilhjärnan att kunna interagera med.

Det är inte deras fel, och inte mitt, men det är som sagt inte jag eller andra män som jag som kan ändra på mer för att förändra helhetsbilden, det är kvinnorna vi interagerar med som måste lära sig göra en re-boot i sina system och försöka styra upp instinkterna att hänga med i vad de själva också verkligen tycker och tänker på ett rent intellektuellt plan. Det är deras instinkter som förstör för dem - och för oss romantiska omega-män... Det enda vi omega-män kan ändra på är att försöka härma alfa-männen för att bli mer lika dem. Och det är då det oftast blir riktig error och händer riktigt tråkiga saker ute i skogar och parker... Jag tycker det är fruktansvärt sorgligt.

Som sagt, vi måste alla göra det vi själva kan för att stoppa all sådan negativ utveckling. Bollen ligger i exceptionellt hög grad hos en stor del av kvinnorna själva. Och så länge så många av dem vägrar tänka sig att det kan ligga något som helst korn av sanning i detta så bäddar de för mycket fortsatta tråkigheter.

Men tillsammans kan vi ändra på det här!!

Spelat med i GANGSTER...

Var på första statistuppdraget på en och en halv månad, ett SMS sen eftermiddag bjöd in till inspelning på Berns 23.45-02.45, elegant klädsel för restauranggäster till en scen i kommande filimen "Gangster". Än en gång jobbar jag i samma rulle som Persbrandt, men han var inte med i den här tagningen. Scenen var däremot med hans rollfigurs flickvän som kommer med sin livvakt och går igenom Berns restaurang. Tog några bilder och ett par korta videosnuttar, som kanske kan säljas till produktionsbolaget till DVD-släppet så småningom... :-) Tre "behind the scenes" från den här scenen. Skämt åsido, de kanske faktiskt skulle nappa på det om man frågade, vem vet...

Natt till den 12:e innebär en vecka kvar till.... ja... lite för mycket månad kvar som de säger, så det var en liten missräkning att man fick fylla i namn, adress, personnummer och kontonummer för att få den rent monetära delen av arvodet. Den andra delen, en biobiljett, specifik till att gå och se just den här filmen, fick vi däremot i handen, så nog kunde man väl ha jobbat som FilmLance gör när de spelar in Beck...

Får skaka loss en femhundring från det ena eller andra hållet under torsdag-fredag, så löser sig den närmaste veckan, men visst är det klumpigt att det blivit så här, det brukar inte vara någon vana faktiskt.

Förnuft - psykos - insikt - "bitterhet" (jo tjena!)

Att kvinnorna som inte fattar eller tror på detta bara hånskrattar åt texter på det här temat.... eller de män som själva är skitstövlar, som praktexemplaret som kommenterar min blogg med att jag "står längst ner på näringskedjan" och själv stoltserar med att han har fru, barn och flera älskarinnor....

....ja, man kan bara säga skrattar bäst som skrattar sist. Jag må dö som ungkarl och barnlös i värsta fall, och jag tycker synd om den framtids barn, där skitstövel-gener i onödan har fortsatt föras vidare ännu fler generationer...

....men aldrig att jag ger upp att ropa ut mina sanningar. Jag är beredd att föra positiva, bejakande, charmiga, romantiska och kärleksfulla gener vidare!!! ;-)

Inser man sedan också sambanden kring att
*kärlek är förnuft, förälskelse är psykos* får man några bitar till klara för sig...

Men men. Det är ju bara jag som är "bitter"... ;-)

Och så länge det är på det här viset...

...så pågår ju en process där killar som är födda snälla och kanske aldrig alls märkt att de haft något för att vara det lär sig av att se världen omkring att det inte verkar vara snälla killar tjejer vill möta. Med allt vad det innebär. Några spårar ur så mycket att de blir "Hagamän" och "cykelmän"...!!!

Det borde tåla att tänkas på!!

Så länge så stor del av kvinnorna har i ryggmärgen att spola, dumpa, nobba, håna och förnedra oss schyssta killar, men själva oftast premierar skitstövlarna med att bli intresserade och släppa till, så lär inte antalet väldtäktsmän och hustrumisshandlare påverkas nämnvärt av kampanjer för att trumma in hos män att "Nej är alltid nej!"

Till syvende och sidst så är det mycket beteendevetenskap hos det kvinnliga könet som skulle behövas, och kanske stora kampanjer "Snälla killar är inte mesiga, de är snälla", "romantisk och kärleksfull man är inte hysteriskt desperat, han är romantisk och kärleksfull..."

Det är definitivt inte fel med något av det som görs för att nå ut till oss män, men kvinnorna måste börja ta ansvar för sin egen del i skeendet också, öppna ögonen och inse vad ni själva gör å er sida!

Spolas och dumpas skitstövlarna i stället för de snälla, så blir det på sikt skitstövlarna som dör ut....!!!!

Men allt är genetiskt och sitter i reptilhjärnan...

Det sitter i gamla genetiska bitar, "the survival of the fittest.". Urgamla instinkter som båda två egentligen är helt obsoleta i vår tid, men som ändå är vad som vägleder de allra flesta kvinns.

Skitstövlar contra snälla killar, alfa-hannar contra omega-hannar... ja, det är inte konstigare än att honorna traditionellt sett söker sig till starka och aggressiva hannar, som kan bli pappor som verkligen försvarar avkomman effektivt.

Och kvinnor söker sig traditionellt till män med högre status, av den enkla anledningen att det är såpass traditionellt att mannen ska försörja familjen och således ha en synnerligen god ekonomi.

Idag när vi är människor år 2006 är det inte längre en mänsklig pappas roll att kunna försvara sina barn hårdhänt mot andras barn eller mot andra vuxna. Därmed finns ingen anledning kvar att med reptilhjärnan känna av att man har med en hårdhänt, tuff och kärv hanne att göra. Tvärtom skulle det främja mänsklighetens fortsatta utveckling åt rätt håll om kvinnor mer och mer lärde sig känna av de snälla och mjuka männen och förstå när de har mött någon av oss och lära sig tillåta känslor uppstå för oss i stället.

Och kvinnorna strävar ju - med all rätt!  - efter ett samhälle där det faktiskt inte är männen som ska tjäna mer än kvinnor.

Men gamla uråldriga instinkter hänger inte med i den utvecklingen.

Och därför är det vi mjuka snälla, romantiska och charmiga män som hamnar vid sidan av hela verksamheten, och knappt någonsin blir sedda. Särskilt om vi dessutom är låginkomsttagare.

Den moderna kvinnan har inget av detta moderna i sina instinkter, utan läser av en man som mig som något helt ointressant och oattraktivt. Hon tror säkert själv - och skulle i de flesta fall själv hävda aktivt - att hon absolut hellre vill ha en snäll och mysig, kramig, gosig romantiker... men det är inte sådana sidor hennes instinkter är programmerade att känna igen.

Men man kan självfallet se sådana sidor hos andra och välja att betrakta dem som det mest relevanta och intressanta om man vill... Frågan är bara om man verkligen vill det???

Nätdejtande kvinnor visar i vilket fall som helst otroligt liten vilja till det. Det är ett som är säkert...


...och jämställdhet eller inte...

Väldigt jämställt när det passar, men tjej med lite sämre ekonomi väljer ack så många gånger med viljestyrka att inte vilja falla för kille som så att säga "spelar i samma liga" ekonomiskt, utan vill hitta någon hon kan få det mycket bättre tillsammans med rent ekonomiskt...

...och tjejer med så god ekonomi att de inte ens borde behöva bry sig, väljer med viljestyrka att inte ens se killar som bara får lönen att räcka hela månaden och inte har någon sparad slant på banken...

Om tjejer med låg inkomst ska ha rätt att mer eller mindre öppet stå för att det inte vore fel med en välutbildad man som tjänar jävligt bra.........

....så känns det inte direkt jämställt när man som man som får ut ca 11.000 netto per månad ska behöva sitta och känna sig som att man är körd på alla plan just för att man inte har bättre inkomst och "ordnade förhållanden".

Och vi vet alla.... kontaktannonser från det ena könet nämner ofta uttryckligen att man vill möta någon av motsatt kön "med ordnade förhållanden och god ekonomi", men så fan om man brukar se över huvud taget några annonser från det andra könet om att de lägger in sådana värderingar i den de vill möta.

Jag vill ju inte själv i första hand möta en tjej som tjänar mycket mer än jag, jag tror själv jag har mer gemensamt med en tjej som "spelar i samma liga", så det är vad jag föredrar. Men jag funderar inte ens i sådana termer....

...dvs inte mer än vad man tvingas fundera över vad det möjligen kan tänkas bero på att så få kvinnor man fått kontakt med på nätet kan tillåta sig se mest till min personlighet och den jag är...

Det är obehagligt att ens tänka på, men ofta går det bara inte att låta bli...

Fy fan att det ska behöva vara så!

Det är så sant som det är sagt...

Läs Petra Axlunds träffsäkra Metro-krönika Att träffa en snäll kille är en rättighet...

Skrev själv en kommentar till angiven mailadress i Metro på ett delvis annat tema, men i fredagens tidning hade en annan luttrad man kommit till tals, och skrev så här:

Petra Axlund skriver att många tjejer verkar dras till skitstövlar. Jag håller med, och det är inte bara ni tjejer som blir lidande av det. Genom att ni bestraffar snälla killar med nobben och belönar skitstövlar med sex märker de snälla killarna att det är skitstövlarna som får sex, och blir därför skitstövlar. Era val, tjejer, gör alltså att allt fler killar blir skitstövlar. Och sedan undrar ni varför det är så hårt klimat och så mycket våld i samhället. Nästa gång ni tänker avspisa en snäll kille, tänk efter. Mumintrollet, Järfälla

Jag har själv aktat mig för den vinkeln ett tag, för jag kom till samma slutsats och gjorde misstaget att yttra mig vidare om det på mina sidor på Vilda Webben ett tag tidigare i år, och sällan har jag blivit så trakasserad av militanta "nobba-snälla-och-dras-till-skitstövlar-är-vår-rättighet"-tjejer.

Att konstatera att det är så här det ser ut var enligt särskilt en viss madame att vara "kvinnofientlig".

Ursäkta mig, men är det mest mansfientligt av någon kvinna att ha den här inställningen, eller mest kvinnofientligt av en man att konstatera faktum och vara oförskämd nog att nämna att det ser ut så här?

Själv vet jag ju så oerhört väl genom empiriska fakta. Jag är en av de snälla, romantiska, charmiga, kärleksfulla.... och jag blir nästan aldrig sedd... och jag vet också mycket väl av de kommentarer jag får, ibland direkt och ibland på omvägar, att det är jag som anses ha en "desperat" attityd.

Så slutsatsen är enkel. En enormt stor andel av alla tjejer tror de vill ha snälla killar, och tror nästan aldrig att det är skitstövlar de faller för, men de gör snälla killar som visar intresse besvikna, och senare sig själva ännu mer besvikna, när de gång på gång tror de hittar fina killar, men som bara händelsevis på lite sikt visar sig vara ännu en skitstövel.

När jag raljerade på Vilda om att det är killar som Bobbys styvfar och Niklas på Motorcentralen som får tjejer och verkar jättefina, men under ytan...., så fick jag på pälsen och var den kvinnofientliga, för jag skulle ju inte tro att det var jätteskitstövlar man dras till bara för att man inte faller för just mig....

Men sanningen är att varje tjej som protesterar mot sådana här yttranden, och ändå framhärdar i att det är hon som "vet" att jag och andra killar som jag bara är "hysteriskt desperata" och inget annat, har just det felinställda filtret i sin perceptionsförmåga. Sådana tjejer fattar ingenting i hurdana killar är, och vad det är de tror de dras till.

Hela världen runt omkring visar helt enkelt att det är så, att...

 - *väldigt kärleksfull och romantisk kille* blir felavläst som *hysteriskt desperat kille som vill alldeles för mycket*.....

 - *betydligt mindre kärleksfull kille* som inte bubblar över lika mycket av allt i känsloväg som han har att ge i en relation, och som inte heller kommer att bli någon särskilt känslomässig partner blir felavläst som *perfekt partner, ett gott kap i övrigt, och verkar inte så hysterisk och desperat*

 - *smidig, lyhörd och anpassningsbar kille* som är helt inne på att ge och ta i en relation blir avläst som *velpotta som inte vet vad han vill*

 - och *kärv, oanpassningsbar kille som kommer att vilja bestämma allt och inte kommer att vara bra på att lyssna på sin partner* (och i värsta fall aldrig kan ta ett nej, utan kommer att bruka våld i olika bemärkelser) sänder ut de i så otroligt många tjejers tycke så vrålsexiga och instinktivt attraktiva signalerna av *ååååh, han vet vad han vill...."

De tjejer som kan ta till sig av det här och lära om, och lära sig se de sidor hos en man som är positiva och goda sidor i en kommande relation, i stället för att felavläsa det mesta och vända negativt till positivt och positivt till negativt har fina relationer framför sig. Någon av dem med mig.... ;-)

De tjejer som inte kan det kan förstås ha tur ändå. Och hitta en kille som är tillräckligt mitt emellan det snälla och skitstövel-sidorna, för att gå att stå ut med.

Men vi killar som är som mest extremt snälla, romantiska och kärleksfulla, vi har problem. I mitt fall finns det inte på kartan att försöka bli en skitstövel i stället. Aldrig i livet!

Jag tänker fortsätta vänta på en tjej med sinne och smak för det viktiga i en relation - äkta känslor, vardagsromantik med mycket gos och mys... allt sådant...

Och jag hymlar inte med att det är smått förbluffande att det är så ont om dem. Dvs så ont om de tjejer som både ser det så, och kan läsa av oss killar som har de sidorna i oss.

Det finns ju så oerhört många desto fler som ser mest till de sidorna egentligen, men som bara inte kan se oss killar som har det. Men det finns hopp för varje sådan tjej!

Vi talar om generellt förtryck av kvinnor idag, och att det än så länge skiljer en del i snittlön för män och kvinnor, men det är bara män som ska lära sig att ett nej är ett nej.

Sanningen är att det skulle behövas lika mycket statliga kampanjer för att lära kvinnor förstå sig på män. Så länge det fortsätter vara snälla killar som inte får kyssa vackra flickor, utan skitstövlarna som oftast har mest aura av sig att vara attraktiva och ett gott kap, så spelar det ingen roll hur mycket man försöker trumma in att nej betyder nej.

"Romantisk och kärleksfull" betyder alltid "romantisk och kärleksfull", och inte "hysterisk och desperat"....

Det skulle ca 30-40% av alla kvinnor behöva lära sig... eller mycket fler än så...

Man ser ju hur fördelningen ser ut på dejtingsajter på nätet... suck...


Bildt, Bildt, Bildt...

Ryktena var riktiga... Calle är tillbaka som minister... inte illa!

"Första bästa"

...finns inget som heter. Har man fått god kontakt nog att gå vidare och känna efter, och märker att det finns kemi, så är det rätt just då. Sedan är ju faktiskt kärlek och en relation en fråga om att ge och ta för att det ska funka framledes. Jag är beredd att träffa någon att göra det med...

....men det är inte det särskilt många andra som kallar sig sökande singlar är ute efter, de flesta har gått på någon myt om något 150-procentigt där man hittar någon som är helt "problemfri" och allt ska klaffa exakt, dels givetvis i kontaktögonblicket, och ska sedan fortsatta klaffa lika exakt livet ut. Så fort det gnisslar det allra minsta är det ingen idé att göra något åt problemen utan bara dags att göra slut.

Kär i kärleken? Eller hellre i en god fasad?

"Välja första bästa" eller leta och leta och leta utan att riktigt veta efter vad... eller utan att fatta, att idealet man letar ständigt vidare efter är en utopi som inte finns?

Jag förstår inte att inte fler är jordnära nog att se det som jag.

Om en man som längtar hyfsat mycket efter att träffa kvinnan i sitt liv...

och en kvinna som längtar hyfsat mycket efter att träffa mannen i sitt liv...

...råkar mötas och inse att båda längtar efter samma sak, och märker att de uppenbart delar intressen och syn på tvåsamhet i sig...

...så tycker jag det är ett skäl i sig att förutsättningslöst dejta och se vad som kan hända.

De flesta andra som använder nätdejting tycker genast att "honom här ska jag inte ens ha kontakt med, lätt ska det ju inte gå till..."

hits