Otroligt skönt...

...att pappan i Rödeby försattes på fri fot, och vad det antyder i påföljdsväg.

Jag har inget till övers för någon i det mobbande gänget.

Jag har själv empati, med i första hand andra människor som har egen förmåga till empati.

De som saknar empati själva och handlar därefter förtjänar ingen annans empati.

Så enkelt är det.

 - Det finns ingen rättvisa, kved den dödade 15-åringens mamma (
DN).

Det fanns inte mycket rättvisa för den trakasserade familjen. Hade inte de här skotten fallit den aktuella kvällen hade med största sannolikhet hennes bedårande unge son och hans välartade vänner fortsatt på sin väg fram tills de hade blivit ansvariga för att någon i den trakasserade familjen dog. Och då hade alla propagerat för att det i första hand var synd om dessa gulliga små oförargliga barn, var så förbannade jävla säkra på det!

"Fy fan", "Man får mörda", ropade åhörarna (Aftonbladet).

En fällande dom och kännbart straff för pappan hade varit att säga att man får psykopatiskt stalka och trakassera andra oskyldiga som man har ett horn i sidan till, på det sätt som det avskyvärda ungdomsgänget i Rödeby gjorde med denna familj. Det är minst lika orimligt.

Vettlösa psykopater har avsagt sig lika långtgående mänskliga rättigheter som de skulle ha haft om de hade haft karaktär och uppfostran att bete sig som civiliserade människor. Skit ska helt enkelt skit ha, fan i mig!

Skäms över huvud taget någon i det är äckliga jävla gänget det ringaste över all skit de utsatt för familjen för innan det gick som det gick? Det tycker jag skulle vara den mest intressanta frågan att få se besvarad!

Och jag har en stark känsla av att ingen av de överlevande inblandade har vett att göra det.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1168407.svd

Peter Althin och Anton Strand ryter till befogat i Aftonbladet...

"Inkompetenta socialarbetare ödelägger liv"

Lustig tajming, jag träffade själv Monica Björkman och Therese Söderholm i föreningen Socialombud igår innan de skulle på ett möte med Socialdepartementet om hur socialtjänsterna handlägger känsliga familjehistorier. Båda har själva drabbats av upprörande historier, som kan läsas på föreningens hemsida www.socialombud.se

Det jag har läst på föreningens hemsida, och det nyaste fallet de har fått att ta sig an i föreningen, som Monica beskrivit för mig, har gett mig en mycket obehaglig bild av hur Sverige egentligen fungerar. Samtidigt ser man historier som Louise-fallet i Vetlanda.

Ibland missar socialtjänsten fullkomligt och lämnar barn i misär hos djupt olämpliga vårdnadshavare. Och i gengäld kan ibland helt enkelt enskilda utredare uppenbart drabbas av hybris och prestige och låsa sig fullkomligt vid att ett förstaintryck måste stämma, och en viss enstamstående mamma eller pappa ska bara defintivit tas ifrån vårdnaden om sina barn på rena petitesser, alternativt ren okunskap om t ex Aspergers syndrom (vi har en nybliven medlem på Aspergerforum som berättat om sitt fall, i en östgötastad med elitserielag i hockey. Den historien är verkligen inte heller klok någonstans...).

Jättebra att Althin och Strand tar upp detta. Det här är ett STORT rättssäkerhetsproblem i vår tid!

Jahapp... outad aspergare i TV...

Och det gick ju helt okej, jag var helt schysst klippt i programmet. Inget av det jag sade eller gjorde på Mitas kurs som jag tyckte var lite pinsammare var med, speakerrösten sade inget försmädligt om att jag var den ende som aldrig var uppe på dansgolvet...

Dock kallades Asperger för "sjukdom", än så länge vanligt men alltid lika tröttsamt fel.

Och dessutom kunde det ha gjorts en intressant anknytning till det som PUA-killen snackade om, eftersom han nämnde spegelneuroner, vilket är lite just vad Asperger-problematik handlar om att "vi" anses sakna.

Men jag känner mig nöjd och står rakryggat för min egen insats! :-D


Bra mycket mer typisk bloggare idag...

Fem inlägg på någon timme... sex med det här... Kunde jag få det till en rutin att sticka ut hakan om någonting minst en gång per dag, kanske? :-D

Tackade nej till statistuppdrag...

Blev uppringd från SVT idag om att statera på söndag, när jag redan är upptagen och har lovat möta utsocknes gäster på centralen i samband med fikaträff med vänner från Attentions forum. I gengäld kan jag få statera på annandag pingst i stället.

Provfilmade igår för reklam som ska spelas in 8-9 maj, regissör Felix Herngren, minsann. Vore ju skitkul att träffa, och jobba med, honom!

Och i torsdags var det alltså (många vänner har väl hört det) inspelning av en reklamfilm där jag hade provfilmat in mig för en biroll. Reklam som kommer att sändas i maj, där jag spelar klädd i kostym. Enligt sekretesspunkten i avtalet får jag väl faktiskt inte basunera ut så mycket mer riktigt än, men... i maj, som sagt!


Flood

Första brittiska katastroffilmen, kallas den. Häftig och imponerande.

Och en fantastisk rolig cameo i filmen.

Redan på väg hem med filmen tänkte jag för mig själv - "London har ju blivit översvämmat på film/TV förut, i avsnittet av The Young Ones som hette just Flood".

Och vem är med i den här filmen om inte Nigel Plainer - hippien Neil i The Young Ones!!!

Det märks att det är drygt 25 år sedan The Young Ones gjorde, och Nigel var närmare 30 redan när han spelade Neil den gången, 1982 - han är född 1953, och alltså närmare 55 idag.

I den här allvarliga actionfilmen spelar han en kostymklädd byråkrat med oftast ganska ledsen min. Men man känner allt igen anletsdragen! :D

Klart nej i Skogås-Trångsund

Förra gången de folkomröstade där, 1999, ett klart ja till kommundelning i den berörda delen av Huddinge, min uppväxort Skogås, och grannorten Trångsund. Däremot lika klart nej i hela Huddinge.

Den här gången hade man gjort det logiska, eftersom det inte är någon lyxutbrytning som skulle drabba "rest-Huddinge" negativt - enbart Skogås-Trångsund röstade. Vid över 60% ja hade kommunledningen lovat gå till regeringen och ansöka om delning.

Men de fanatiska nej-sägarna hade lyckats skrämma skogås- och trångsundsborna tillräckligt, och det blev ett klart nej, bara 40 procent ja, och närmare 60 procent nej.

Själv är jag kluven personligen. Uppvuxen där borta, och hamnade sedan i centrala Huddinge när jag flyttade hemifrån och har blivit väldigt assimilerad "riktig" huddingebo, med stort hjärta för kommunen som sådan, dess stora idrottsliga flaggskepp... senare dessutom utflyttad ur kommunen, även om engagemangen i dess hockey kvarstår...

Jag kan å ena sidan glädjas åt att Huddinge för överskådlig framtid lär förbli den största kommunen i länet efter Stockholm självt, och inom något år lär bli nästa kommun med sexsiffrigt invånarantal, men jag beklagar alla skogås/trångsundsbor som får behålla det aningen konstlade oket att lyda under Huddinge. Man har inget med Huddinge att göra i Skogås/Trångsund. Det hör till ovanligheterna att man över huvud taget åker över till "själva" centrala Huddinge. Jag råkade själv välja Huddingegymnasiet efter högstadiet, men på min tid var inte det det vanligaste, många valde Fredrika Bremer i Haninge, eller Farsta gymnasium. Och till andra ring valde jag själv en variant av N-linjen och flyttade till Kungsholmens gymnasium.

Nåväl. Sedan frågan kom upp första gången och första omröstningen hölls har Huddinge lagt mycket mycket mer resurser i östra kommundelen, så man har fått det mycket bättre i min barndoms Skogås, det har man. Kanske bäst som skedde nu ändå. Men jag är kluven.

Ki ki ki ma ma ma!

Idag börjar inspelningen av nya (totalt tolvte) Friday the 13th-filmen... Premiär utsatt till fredagen den 13:e februari nästa år.

Äntligen en helt ny klassisk gammal hederlig Jason-rulle ute i skogarna vid Crystal Lake. Ska man hårddra saker och ting är den klassiska, maffiga, del sex från 1986 den senaste filmen av det stuket.

Ska bli såååå kul att se hur det blir av detta... :-D

Outsiders i kväll...

Jahapp, i kväll är det alltså dags. Peppar, peppar... Kanal 5 klockan 20.00. Hmmm..... vad har man gett sig in på...

SVT:s "Fördärvet"

Sista dryga dygnet har handlat om mycket surr på de två större internetforumen för aspergare/NPF:are om den hjärtskärande bristen på saklighet och opartiskhet i dokumentären "Fördärvet" på måndagskvällen. Jag är nu en av de med största sannolikhet, och förhoppningsvis, ganska många som anmält programmet till Granskningsnämnden. För att slippa trakasserier från de grupper som brukar stå på samma sida som de ökända personerna som programmet slöt upp bakom ändrade jag mig och skriver bara det här inlägget. Jag lade först in texten som sådan här i bloggen.


Asperger förr och nu

En del frågar ibland lite inbillat "spefullt och träffsäkert" var aspergare och ADHD-are fanns förr i tiden, och varför många av oss inte fixar att jobba nu för tiden, men det är nästan pinsamt korkat om man faktiskt tittar lite på vad arbetsmarknaden kräver av arbetssökande idag, jämfört med förr.

Det är ju dagens uppskruvade samhälle, med dagens tuffare och hårdare arbetsmarknad, som dragit åt tumskruvarna och förminskat "normalitetsmallarna" så att många som förr var accepterade att få jobb där de var dugliga och kompetenta på arbetsuppgifterna, inte längre får det, för nu går man på den "sociala kompetensen", flexibiliteten, förmågan att driva upp prestationsförmågan till ett maximum.

Läget är lite att *rätt många* jobbar i en högre takt än vad som är naturligt för alla människor att fixa. Och på arbetsmarknaden har dessa onaturliga undantag blivit normen, så att det av det skälet blir färre och färre som når upp till marknadens krav och fler och fler som faller utanför ramen och inte på allvar får chansen i dagens samhälle. Totalt felfokus, med andra ord. Ska vi behöva bli i majoritet innan ansvariga inser problemet och kan sätta ner foten och rätta till fokus?

Samtidigt har jag själv konkreta erfarenheter av att förmågan till det sociala spelet med kallprat på fikarasterna ofta förefaller viktigare än att man är bra på arbetsuppgifterna i sig.

Jag tar mig friheten att citera några inlägg i en tråd på Aspergerforum, som belyser det här oerhört väl:

"...man får ju inte en asperger-diagnos om det inte är ett handikapp. Enligt det utrednings-team jag gick hos så är det ett kriterium."

"Hur många odiagnosticerade AS finns det inte där ute, som inte får diagnosen för att de inte är tillräckligt handikappade av sin AS?"

"Jag tror att dessa odiagnosticerade blir färre och färre. Just för att AS idag är långt mycket mer av ett handikapp än det var förr. (Innan diagnosen började sättas). Kan ta min käre far som exempel. Han har ingen diagnos, men är ett solklart fall av Aspergers syndrom. Han arbetar, och klarar det tack vare att han har varit på samma jobb i hela sitt liv. Han skulle aldrig klara av att byta arbetsplats, då skulle han bryta ihop. Han skulle inte klara av att leva upp till dagens krav på flexibilitet och social kompetens. Han är en sådan där gamling som är kvar på arbetet tack vare att gamlingar är så anställningsskyddade. Visst är han ju duktig också, och är aldrig sjuk. Enda gången han varit sjukskriven är när han skadat sig, som när han ramlade och slet av ett muskelfäste i armen. Eftersom han har ett kroppsarbete kunde han ju inte jobba med en arm.

Men i dagens samhälle skulle han inte passa in. Han skulle klassas som handikappad pga sitt sätt att vara. Sin oflexibilitet. Sitt behov av rutiner. Sin bristande sociala kompetens. Han är inte så supereffektiv och snabb heller. På det jobb han har nu behöver de inte jobba ihjäl sig, de tar det ganska coolt.

Så som det var förr i tiden."

"Kan inte låta bli att påpeka att du nästan på pricken har beskrivit min far... Wink

Och visst blir AS mer och mer synligt, och även mer och mer av ett handikapp, som behöver diagnosticeras, pga den utveckling som sker i samhället. Men "som man bäddar får man ligga" - om de nu vill ha ett elitsamhälle, där endast "de bästa duger", och övriga ska slås ut, då blir det snart inte många kvar som klarar av att jobba och betala skatt... Rolling Eyes"

Vi måste dra i bromsen. Styrande - vakna!!


Rånoffer tvingas betala tjuvars skuld

Och galenskaperna i galna Sverige fortsätter...

Ett äldre par i Hackås i Jämtland blev rånade på drygt 18.000 kr i mars. Rånarna kunde snabbt gripas, med pengarna, och dömdes i förra veckan för grov stöld. Trots det får inte paret tillbaka sina pengar.

I tingsrätten dömdes männen att betala tillbaka pengarna till paret, plus ett skadestånd på 20.000 kr. Men eftersom rånarna har skulder hos kronofogden går den skulden före en återbetalning till det rånade paret.               
                                       
  -Sådana är reglerna och vi följer dem, säger kronofogde Susanne Sörlin till Östersundsposten.

Jaså, sådana är reglerna? Så om jag lyckas stjäla en summa i kontanter av en annan privatperson kan jag med gott samvete betala in mina skulder till kronofogden sedan, för de har större rätt till dem än personen jag stal pengarna av?

Herre jösses, alltså... Kronofogdemyndigheten stjäl av privatpersoner. Rättare sagt, gör sig skyldiga till häleri.

Hur får man det svenska samhället på fötter? Mycket är så sjukt nu....

Det är ju helt barockt att kronofogden på fullaste allvar snor åt sig tjuvars stöldgods, det är ju inte pengar de äger??? Eller har det gjorts någon grov miss i domen för grov stöld här...? Polisen borde ju ha beslagtagit bytet, och tjuvarna borde inte ha någon rätt till dem. Ändå kan kronofogden ta dem, för att tjuvarna har skulder dit. De potentiella följderna av att samhället deklarerar detta som rätt och riktigt känns milt sagt svåröverblickbara...


Ingen livränta för fel väg....!!?!

Ny på jobbet, hittar inte så bra, och har därför råkat inte välja närmaste vägen när man voltar med bilen, och blir så skadad att man förlorar arbetsförmågan. Sjukpension okej, men ingen livränta - enbart för att man hade åkt fel väg?

Helvetes äckliga tjyvsamhälle!! Samhället som stjäl av den lilla människan - så fort tillfälle ges. Som i ovanstående fall. Helt jävla otroligt!!!

Återbäring...

Strålande att jag kom igång med pensionssparande tidigt i fjol. I år hade jag därmed avdragsgilla kostnader som täckte upp diffen mellan skattepliktiga inkomster som det inte dragits någon preliminärskatt på, och hade jag inte haft något liggande hos Kron-Kalle hade jag fått återbäring i år.

Och i framtiden ska det väl kunna bli bara mer avdrag. Har fått kontakt nu med, och ska söka "anställning" hos,
Bolagsbolaget och kunna börja jobba som min egen som ansluten till dem. Suveränt koncept!

Har också fått två bra kontakter för framtida asperger-föreläsande. Berättar nog mer om bägge sammanhangen här i bloggen när som helst... :-D

TV-reklamfilmer andra fick...

Nu rullar Burger King-reklamen jag provfilmade för i fjol för fullt. Jag blir inte klok på vilken av poliserna jag var påtänkt att kanske bli. De repliker jag fick framföra vid provfilmningen var den tunnhårige Janssons "Vi har studerat alla brottsplatser ytterst noga" osv...

Och så är Unibet-reklamen i full gång. Den killen är riktigt lik mig både till kroppsform och utseendemässigt (när jag tar av mig brillorna). 15 papp rikare för en dags jobb har han blivit också, den jäkeln...:-D

hits