Mycket bra inslag i "Debatt"

Debatt hade ett mycket nyanserat och sakligt riktigt inslag om problemen vi med Asperger har på arbetsmarknaden. Guldstjärna till "Debatt"!

En gyllene mening fick jag se i ett inskickat SMS:

"Arbetsförmedlingen har satt i system att utnyttja folk med fel och brister till praktikplatser som aldrig blir riktiga jobb"

Jag skulle vilja säga att hela Sverige i praktiken är uppbyggt så att vi med lite fel och brister ganska systematiskt blir fast rotade på en låtsasarbetsmarknad vid sidan av den riktiga, där vi kan gå och bli riktigt riktigt bra på områden som är välbetalda som tusan på den riktiga arbetsmarknaden. Men murarna mellan den riktiga arbetsmarknaden och den låtsasversion där vi är engagerade är för höga, och har man väl fastnat på den som är på låtsas är det väldigt svårt att hoppa över in på den riktiga i stället.

Det här är ett problem som vore angeläget att göra något åt. Alla borde vara lika mycket värda att få marknadsmässigt betalt för det konkreta arbete man faktiskt är kapabel att utföra.

Om det nu inte finns tillräckligt med pengar totalt i hela nationalekonomin till att just vår grupp skulle kunna få anständigt betalt för att sitta på låtsasarbetsmarknaden göra samma jobb åt en eller ett par idrottsföreningar som någon annan kan ha kanske 30.000 i månaden för att göra som anställd på en reklamfirma, är det inte i så fall den "riktiga" arbetsmarknaden som är generellt överbetald?

Kommentarer:
Postat av: Marléne

Håller helt med dej! Nog är det märkligt att man kan behandla folk så olika?


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits