Okunnig folkhögskola ratade aspergare

Stensund Folkhögskola utanför Trosa vågade inte ta några risker. Skolan drivs av Svenska Frisksportförbundet och jobbar aktivt mot droger, men vad Asperger generellt innebär hade man inte kunskap om eller förmådde läsa in sig på.

En 20-åring som klarat av gymnasiet utan problem sökte till deras psykologilinje och bad inte om någon som helst sorts särskilda resurser, men blev inte antagen för att man på ordet Asperger gick i taket och blev övertygade om att honom skulle det bli jobbigt att ha på skolan, och honom hade man inte resurser att ta hand om.

Till råga på allt visar det sig att folkhögskolor står utanför landets lagliga kontrollinstrument, och beslutet kan inte överklagas eller anmälas för diskrimering!!?!

Dessa ska i varje fall få höra om sitt beslut, inte tal om annat! Aspergare som upprörs, hör av er och framför er upprördhet till skolan
via e-post!

Länkar: Lenita Jällhages artikel i DN, skolans hemsida.

Kommentarer:
Postat av: MsTibbs

Jag har gått på den skolan. 2005-2006, det var dom som ville utreda mig för AS. Dom är skumma, men jag håller med om att de inte hade kompetens till fullo; hade de lyssnat med öppna öron och varit mindre konflikträdda hade den skolan varit perfekt.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits