Men allt är genetiskt och sitter i reptilhjärnan...

Det sitter i gamla genetiska bitar, "the survival of the fittest.". Urgamla instinkter som båda två egentligen är helt obsoleta i vår tid, men som ändå är vad som vägleder de allra flesta kvinns.

Skitstövlar contra snälla killar, alfa-hannar contra omega-hannar... ja, det är inte konstigare än att honorna traditionellt sett söker sig till starka och aggressiva hannar, som kan bli pappor som verkligen försvarar avkomman effektivt.

Och kvinnor söker sig traditionellt till män med högre status, av den enkla anledningen att det är såpass traditionellt att mannen ska försörja familjen och således ha en synnerligen god ekonomi.

Idag när vi är människor år 2006 är det inte längre en mänsklig pappas roll att kunna försvara sina barn hårdhänt mot andras barn eller mot andra vuxna. Därmed finns ingen anledning kvar att med reptilhjärnan känna av att man har med en hårdhänt, tuff och kärv hanne att göra. Tvärtom skulle det främja mänsklighetens fortsatta utveckling åt rätt håll om kvinnor mer och mer lärde sig känna av de snälla och mjuka männen och förstå när de har mött någon av oss och lära sig tillåta känslor uppstå för oss i stället.

Och kvinnorna strävar ju - med all rätt!  - efter ett samhälle där det faktiskt inte är männen som ska tjäna mer än kvinnor.

Men gamla uråldriga instinkter hänger inte med i den utvecklingen.

Och därför är det vi mjuka snälla, romantiska och charmiga män som hamnar vid sidan av hela verksamheten, och knappt någonsin blir sedda. Särskilt om vi dessutom är låginkomsttagare.

Den moderna kvinnan har inget av detta moderna i sina instinkter, utan läser av en man som mig som något helt ointressant och oattraktivt. Hon tror säkert själv - och skulle i de flesta fall själv hävda aktivt - att hon absolut hellre vill ha en snäll och mysig, kramig, gosig romantiker... men det är inte sådana sidor hennes instinkter är programmerade att känna igen.

Men man kan självfallet se sådana sidor hos andra och välja att betrakta dem som det mest relevanta och intressanta om man vill... Frågan är bara om man verkligen vill det???

Nätdejtande kvinnor visar i vilket fall som helst otroligt liten vilja till det. Det är ett som är säkert...


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits