Kverulera lite till... ;-)

Så länge jag bott i Tullinge/Tumba och haft erfarenheter av att promenera mellan de båda ortena har jag förbluffats av cyklisters totala anarki på den vägsträckan.

Huddingevägen mellan Tullinge och Tumba är större delen av sträckan där emellan en landsväg där alla sorters fordon ska framföras. Inklusive cyklar. Dock finns det trottoar. Största delen av sträckan bara på östra sidan av vägen. Och större delen av sträckningen är den dessutom mycket, mycket smal.


Det är på det hela taget ytterst svårt att förstå hur någon människa med ett uns av normalt förstånd och social kompetens ens kan tänka tanken att ta sig rätten att äventyra fotgängares säkerhet för att tillvinga sig större egen trygghet från den förvisso tunga motortrafiken på vägen.


Men det är så självklart att cykla där längs trottoaren för varenda en, att dristar man sig att säga något till de cyklister man möter eller blir omkörd av bakifrån kan man räkna med att mest varenda en käftar och bjäbbar emot som om de anser sig ha rätten på sin sida. Så dum i huvudet att man tror man gör rätt är knappast någon, alla fattar rimligen mycket väl att man sitter där på cykeln och skriver sina egna trafikregler...

Är det någonstans det är viktigt att ha regler och att man kan lita på att alla respekterar dem för allas största möjliga säkerhet så är det i trafiken. Men det är inte tryggt och säkert att promenera mellanTullinge och Tumba med alla totalt bindgalna vettvillingar som far fram där på cyklar.

Fan ta alla dessa jävla ligister, de är den absolut värsta sortens människor som finns - typen som skiter fullkomligt i rätt och fel, som medvetet väljer att hellre pissa på andras heder och integritet och dessutom vår säkerhet. Fy fan för sådana! Det är sådana som armbågar sig fram och kliver på oss andra, vi som lever våra liv utifrån lite ödmjukhet, självdistans och empati med andra.

Hur fan blev det så - egentligen?

Mot Tumba
Riktning från Tullinge mot Tumba, vid busshållplats Gjuteriet nedanför backen upp mot
Skyttbrink. Här börjar separat cykelväg resten av vägen mot Tumba. Tydligt skyltat!


Mot Skyttbrink
Och i 90 graders vinkel, lika specifikt uppskyltad cykelväg upp mot Skyttbrink.

Mot Tullinge
Och det ser ju verkligen ungefär likadant ut där den fortsatta vägen med trottoar mot Tullinge börjar, såväl själva trotto... förlåt, cykelbanan, och skyltningen, eller hur? (Och håll med om att det ser trafiksäkert ut att förväntas möta fotgängare där!!!)


Kommentarer:
Postat av: Marlene

Håller med dej helt och hållet! Jag har lämnat både en och två motionsidéer om detta och vet att högersidan i kommunen försöker göra nåt åt saken. Tror att de nu äntligen ligger ett förslag om att fixa en ordentligt promenad och cykelbana hela vägen från Grödinge till Tullinge. Så håll tummarna!

Postat av: Markus

Dessutom blir det en pest eller kollerasituation för cyklisterna eftersom de får välja mellan att slås med gångarna eller slås med långtradare. En cykel som framförs i så där 25 km/h behöver mer utrymme än vad som finns både på trottoaren och väggrenen!Men naturligtvis dumt av cyklisterna att käfta emot när man påpekar regeltrotset.

2010-01-19 @ 21:24:44
URL: http://nuftigt.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits