Halloween var i tisdags!!!

Får se och höra i Godmorgon Sveriges repris av morgonens sändning att man snackar om halloween nu inför allhelgona-helgen... men för HELVETE??!?

Halloween var ju i tisdags??!?!?

Det har redan varit! Too bad om ni missade det!

Kommentarer:
Postat av: Blomma

Jag trodde jag var ensam om att fatta att Halloween redan varit. Alla tror verkligen att det är nu i helgen. Men då ska man ju sätta ljus på gravar och tänka på sina döda. Inte springa runt och spöka och tigga godis.
Det är handelns fel, det var väl de som införde den superamerikanska helgen här hemma.
Jag börjar nog bli gammal och tråkig och emot förändringar :-)

Postat av: Anders

Jag fattar inte varför man ska slå ihop två saker till en enda, det är väl en rätt kul idé att importera en helt annan ny helg från en delvis annan kultur, men varför ska vi lägga ner våra svenska allhelgonaseder och ersätta dem med Halloween på den dagen när nu Halloween faktiskt är på en annan dag - i stället för att fira det på den dagen? Det är ju helt rubbat.

En sak om de två helgerna VAR på samma datum (okej, ungefär vart sjunde år blir ju även Alla helgons dag den 31 oktober, så DÅ kan det väl gå an), men nu är det som om handeln skulle fått för sig att de gillade någon utländsk decemberhelg den 18:e och tyckt att det här passar jättebra att fira, och enklast att slå ihop med jul, vi satsar på att trumma in hos folk att det här ska man fira 24 december i stället för traditionell jul... Så dåligt!!!

2006-12-23 @ 09:47:51

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits